Home - Onze Opvang - Peuterklas

Peuterklas

Peuters naar de peuterklas?

Als je groter wordt, wil je graag nieuwe uitdagingen krijgen en ontdekkingen doen, samen met leeftijdgenootjes in een andere omgeving. Voor peuters van 2 jaar en ouder heeft Happy Kids in Woudenberg een speciale peuterklas waarin de peuters spelenderwijs gestimuleerd worden grote-kinderdingen te ondernemen. Een verrijking voor peuters! De peuterklas is Happy Kids’ alternatief voor de peuterspeelzaal. Happy Kids’s peuterklas is namelijk een combinatie van twee soorten opvang; enerzijds peuterspeelzaal en anderzijds kinderopvang. Kinderen krijgen net als bij de peuterspeelzaal spelenderwijs een educatief programma aangeboden, onder andere ter voorbereiding op school en genieten daarbij mede van het verzorgende aspect van de kinderopvang. 

Naar hartenlust spelen en extra uitdaging in de tussenperiode naar de basisschool

In Happy Kids’ peuterklas krijgen de kinderen, net als op een peuterspeelzaal, samen met leeftijdgenootjes op een plezierige wijze de uitdaging die ze nodig hebben om spelenderwijs te ontwikkelen met aandacht voor de sociale, emotionele, cognitieve (o.a. taal) en motorische ontwikkeling.

De peuters zelf vinden de peuterklas geweldig: samen met de grote kinderen doen ze grote-kinderdingen! In de peuterklas wordt, net als bij de peuterspeelzaal, veel aandacht besteed aan peuter-plus en VVE. De dagdelen staan in het teken van ontmoeten, spelen, bewegen, knutselen en zingen, waarbij plezier centraal staat. Het educatieve programma ‘Doe meer met Bas’ stimuleert de brede ontwikkeling van peuters, differentieert naar leeftijd en ontwikkeling en vormt, aan de hand van een maandelijks wisselend thema, de rode draad door de dag in de opvang van de peuters. Bij iedere activiteit zijn er meerdere mogelijkheden om het ‘niveau’ van de peuter te verhogen. Zo kan de pedagogisch medewerker meer uitdaging bieden aan peuters die een snellere ontwikkeling doormaken en extra aandacht besteden aan de peuters die juist een wat minder snelle ontwikkeling laten zien.

Tijdens iedere peuterklas wordt er door de Happy Kids-sportinstructeurs peutergym aangeboden. Een ander voorbeeld van een activiteit in de peuterklas is het benoemen van de namen en kleuren van fruit, om het vervolgens bij de groentewinkel te gaan kopen. Zonder dat hier de nadruk op ligt is de peuterklas van Happy Kids de perfecte voorbereiding op de basisschool.

Met leeftijdgenoten op ontdekkingstocht

Kinderen die bij Happy Kids naar het kinderdagverblijf gaan, gaan automatisch naar de peuterklas. Dit maakt dat er meerdere leeftijdgenoten bij elkaar in de klas zitten. Kinderen stimuleren elkaar om op ontdekking uit te gaan. Kinderen die niet naar het kinderdagverblijf gaan, maar bijvoorbeeld wekelijks spelen bij opa en oma, komen met de peuterklas in aanraking met leeftijdgenoten. Dit maakt dat de combinatie peuterklas en ‘opvang’ door opa en oma een aanrader is.

Opvangmogelijkheden

Uw uk kan in Woudenberg op woensdag of vrijdag in de ochtend of in de middag naar Happy Kids’s peuterklas komen, 2 dagdelen per week, gedurende 52 weken per jaar. De peuterklas is alleen mogelijk op onze locatie in Woudenberg. In Scherpenzeel kennen we de peuteropvang bij de Minisoos. In de middag is er op alle dagen plek in de peuterklas.

In de ochtenden spelen we van 7:30 tot 13:00 uur of In de middagen spelen we van 13.00 tot 18:00 uur. 

Kinderen die in de ochtend komen ontdekken, eten vers fruit en rond half 12 gezellig samen een broodje. De kinderen die de peuterklas in de middag bezoeken snoepen rond 15.00 uur van vers fruit of genieten van een zelfgemaakte smoothie.

Het tarief van de peuterklas is gelijk aan het uurtarief van de kinderopvang bij Happy Kids. Peuteropvang in de peuterklas valt onder de Wet Kinderopvang. Dat houdt in dat u de kosten kunt meerekenen bij het aanvragen van Kinderopvangtoeslag. Via onze rekentool kunt u uitrekenen welke bedrag per maand u, na ontvangst van de kinderopvangtoeslag, nog zelf dient te betalen.

Nieuwsgierig?

Neem contact met ons op, vraag een vrijblijvende prijsopgave aan of maak een afspraak voor een oriënterend bezoek. U bent van harte welkom!

"Er wordt bij Happy Kids veel met de kids gedaan. En de flexibiliteit is groot. Een absolute aanrader!"
Renate (moeder)
"Superleuk kinderdagverblijf en BSO met heel lief personeel!!"
Christa (moeder)
"Door de dagelijkse foto's op Facebook kan ik zien dat mijn dochter het erg leuk heeft bij jullie"
Saskia (moeder)
"Wat worden er leuke dingen georganiseerd voor de kids! Ik heb alleen maar complimenten. "
Saskia (moeder)
"Wij vinden plezier belangrijk. Immers: bij plezier staan de hersenen open voor ontwikkeling."
Sandrijn (oud-directrice)
"Plezier, actief, spelenderwijs, innovatief, leerzaam, gezellig, flexibel. Een paar steekwoorden om deze fijne kinderopvang te omschrijven"
Germa (moeder)
"Wat hebben jullie een leuk Team! Het enthousiasme straalt ervan af"
Henk en Yvonne (ouders)
"De leidsters hebben allemaal evenveel zorg en liefde naar de kinderen. Dat voel je al als je binnenkomt."
Janneke (moeder)
"Happy Kids is een super leuk kinderdagverblijf met hele lieve en kundige leidsters."
Renate (moeder)
"Jullie zijn flexibel, het is altijd goed georganiseerd en er worden allemaal leuke activiteiten georganiseerd"
Saskia (moeder)
"Fijne kinderopvang en gezellige BSO; hier laat ik m'n 3 kinderen met een gerust hart achter!"
Audrey (moeder en voorzitter oudercommissie)
"Bedankt dat jullie al deze leuke activiteiten met onze kinderen ondernemen"
Henk en Yvonne (ouders)
"Fantastisch om te zien hoe een kleine, hulpbehoevende baby uitgroeit tot een zelfstandige en zelfverzekerde peuter."
Ton (oud-directeur)
"Onze kinderen vinden het een gezellige en leuke plek om naar toe te gaan en willen eigenlijk nooit naar huis"
Germa (moeder)
"Een heel leuk en gezellig kinderdagverblijf. Ze doen veel met de kinderen"
Bianca (moeder)
"Happy Kids is een super leuk kinderdagverblijf met hele lieve en kundige leidsters"
Renate (moeder)