Nieuws over de BSO

UITBREIDING AANTAL KINDPLAATSEN BSO HAPPY KIDS

De Happy Kids Club, de buitenschoolse opvang van Happy Kids, heeft onlangs een nieuwe vergunning gekregen voor de opvang van basisschoolkinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

De school is uit, je ouders zijn aan het werk. Wat doe je dan? Dan word je opgehaald door de BSO leidsters van Happy Kids voor een middag vol plezier met allemaal vriendjes en vriendinnetjes van verschillende scholen uit het dorp!

Je ziet ze vast regelmatig rijden, de gele Happy Kids auto’s en de groene Stint vol ballonen. Op weg naar de scholen zijn deze vervoersmiddelen leeg, op de route naar de Rubenslaan zitten ze veilig gevuld met vrolijke kinderen.

Op de BSO nemen we eerst de tijd om ‘uit te razen’. Na een dag die merendeels bestaat uit stilzitten is er niets lekkerder dan even rennen en klimmen alvorens met z’n allen aan tafel te gaan voor vers fruit en wat te drinken. Energie kwijt raken en weer nieuwe energie opdoen!

Op de BSO spelen kinderen van 4 tot 12 jaar. Dat is een groot leeftijdsverschil. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich prettig voelt en een eigen plekje kan vinden, hebben we groep op leeftijd gesplitst in vier stamgroepen. Deze stamgroepen hebben ieder een eigen groepsruimte tot hun beschikking. Voor de jongste kleuters is de overgang van kinderdagverblijf naar basisschool en BSO wel even wennen. Voor deze kleuters gebruiken we de ruimtes van de peuterspeelzaal.

Na het gezamenlijke tafelmoment mogen de kinderen spelen in andere groepsruimtes en buiten. De kinderen kunnen er ook voor kiezen om in hun eigen groepsruimte te blijven. In elke ruimte is een ander aanbod van spel-, speel- en knutselmateriaal.

We stimuleren de kinderen om zo veel mogelijk naar buiten te gaan, in alle seizoenen. Buiten kun je heerlijk voetballen, tikkertje doen, crossen op de fietsen, spelen inde zandbak, gezellig kletsen met vriendinnen aan de picknicktafel, uitgebreid schommelen en duikelen, voor ieder wat wils.

Vitaliteit staat hoog in het vaandel bij Happy Kids. Veel bewegen en gezond eten zijn daar belangrijke onderdelen van. Jong geleerd is oud gedaan; nu dol worden op sporten en gezond eten is een mooie basis voor gezond opgroeien. Om de vitaliteit van onze kinderen een extra impuls te geven na schooltijd, krijgt het BSO team van Happy Kids vanaf eind mei nog een enthousiaste collega erbij, met ruime ervaring in de sportwereld, die de kinderen dagelijks professioneel begeleidt in sportieve activiteiten.

Niet alle kinderen blijven de hele middag op de BSO. Een aantal kinderen heeft op maandag, dinsdag of donderdag sport- of muziekles. De leidsters van de BSO zorgen ervoor dat de kinderen op de BSO iets eten en drinken en brengen ze vervolgens op tijd naar de plek waar ze verwacht worden.  Dat ouders werken kan natuurlijk niet betekenen dat de zwemles niet door kan gaan.

In de schoolvakanties en tijdens studiedagen is de BSO de hele dag geopend en doen we net even andere dingen dan normaal… We gaan samen naar de film, maken een circus van de BSO ruimtes,  we doen samen de boodschappen en maken zelf een overheerlijke, gezonde lunch of high tea, we gaan bowlen met z’n allen,  we zijn graag geziene gasten bij Schatkids en speeltuin de Pol in Veenendaal,  we krijgen bezoek van een goochelaar, nemen samen een CD op van onze zangkunsten of we nemen deel aan een judo clinic. Saai bij de BSO in een schoolvakantie? Nooit!

De BSO van Happy Kids heeft verschillende opvang producten:
Opvang gedurende het hele jaar
Opvang alleen tijdens schoolweken
Opvang alleen tijdens vakanties

De BSO van Happy Kids sluit naadloos aan op de schooltijden van de basisscholen. Nu de basisscholen vanaf de zomervakantie allemaal andere schooltijden hebben, is ons pakket wederom uitgebreid. Voorbeelden hiervan zijn:
Opvang vanaf 12.00 tot 18.00 uur
Opvang vanaf 14.00 tot 18.00 uur
Opvang vanaf 12.00 tot 15.30 uur
Opvang vanaf 14.00 tot 15.30 uur

Is jouw school om 15.30 uur uit? Dan betaal je uiteraard niet hetzelfde bedrag als de schoolkinderen die al om 14.00 uur worden opgehaald.

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op via info@happykids.info.

"Fantastisch om te zien hoe een kleine, hulpbehoevende baby uitgroeit tot een zelfstandige en zelfverzekerde peuter."
Ton (oud-directeur)
"Superleuk kinderdagverblijf en BSO met heel lief personeel!!"
Christa (moeder)
"Wat worden er leuke dingen georganiseerd voor de kids! Ik heb alleen maar complimenten. "
Saskia (moeder)
"Wat hebben jullie een leuk Team! Het enthousiasme straalt ervan af"
Henk en Yvonne (ouders)
"Happy Kids is een super leuk kinderdagverblijf met hele lieve en kundige leidsters"
Renate (moeder)
"Door de dagelijkse foto's op Facebook kan ik zien dat mijn dochter het erg leuk heeft bij jullie"
Saskia (moeder)
"Een heel leuk en gezellig kinderdagverblijf. Ze doen veel met de kinderen"
Bianca (moeder)
"Wij vinden plezier belangrijk. Immers: bij plezier staan de hersenen open voor ontwikkeling."
Sandrijn (oud-directrice)
"Onze kinderen vinden het een gezellige en leuke plek om naar toe te gaan en willen eigenlijk nooit naar huis"
Germa (moeder)
"De leidsters hebben allemaal evenveel zorg en liefde naar de kinderen. Dat voel je al als je binnenkomt."
Janneke (moeder)
"Happy Kids is een super leuk kinderdagverblijf met hele lieve en kundige leidsters."
Renate (moeder)
"Er wordt bij Happy Kids veel met de kids gedaan. En de flexibiliteit is groot. Een absolute aanrader!"
Renate (moeder)
"Fijne kinderopvang en gezellige BSO; hier laat ik m'n 3 kinderen met een gerust hart achter!"
Audrey (moeder en voorzitter oudercommissie)
"Jullie zijn flexibel, het is altijd goed georganiseerd en er worden allemaal leuke activiteiten georganiseerd"
Saskia (moeder)
"Bedankt dat jullie al deze leuke activiteiten met onze kinderen ondernemen"
Henk en Yvonne (ouders)
"Plezier, actief, spelenderwijs, innovatief, leerzaam, gezellig, flexibel. Een paar steekwoorden om deze fijne kinderopvang te omschrijven"
Germa (moeder)