Home - Praktische Zaken - Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen. Zit uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. 

Ik ben mijn baan kwijt, hoef ik me dan niet te houden aan de opzegtermijn?

Wat vervelend voor u, we hopen dat u snel weer aan de slag kunt. De opzegtermijn bij Happy Kids is 1 maand. Vanaf januari 2015 heeft u de eerste 6 maanden dat u werkeloos bent nog recht op kinderopvangtoeslag vanuit de Belastingdienst. Voor meer informatie over de kinderopvang toeslag kunt u contact opnemen met de Belastingdienst.

Kan ik een ziektedag later inhalen?

Happy Kids heeft klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Ziektedagen mogen daarom ingehaald worden. Hiervoor geldt dat er plaats moet zijn op een groep en dat wij geen extra pedagogisch medewerkers inzetten. Het aanvragen van de inhaaldag kan via de ouderlogin.

Kan ik een opvangdag ruilen?

Het gehele jaar mag er geruild worden. Voor ruiling geldt dat er plaats moet zijn op een groep en dat wij geen extra pedagogisch medewerkers inzetten. Aanvragen van een ruiling kan via de ouderlogin. Vakantiedagen kunnen niet worden geruild. Ter compensatie voor een deel van uw vakantiedagen hanteren wij een servicekaart. 

Hoe krijg ik te horen hoe het met mijn kind gaat?

Tijdens het brengen en halen van de kinderen kunt u informatie uitwisselen met de pedagogisch medewerkers. Ook wordt er met u gecommuniceerd via het schriftje. Dit is een ‘logboek’ voor zowel de pedagogisch medewerkers als de ouders.

Daarnaast houdt Happy Kids, op verzoek, minimaal één keer per jaar het 10-minutengesprek waarin de ontwikkeling van uw kind met u besproken wordt. Natuurlijk bestaat er altijd de mogelijkheid om vaker een oudergesprek te voeren. Wilt u even rustig met een pedagogisch medewerker of de directie praten, kunt u daarvoor een afspraak maken.

Rondleiding

Kan ik zelf een keer een kijkje nemen op een locatie van Happy Kids?
Jazeker! U bent van harte welkom om een kijkje op locatie te komen nemen. Vraag hiervoor een rondleiding aan. Dan zorgen wij dat er iemand voor u klaarstaat om u rond te leiden en al uw vragen te beantwoorden!

Kan mijn kind eerst komen wennen op het kinderdagverblijf?

Dat kan. Ongeveer twee tot vier weken voordat de opvang start, nodigen wij u uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek op het kinderdagverblijf maken we onder andere afspraken over de wenperiode.Tijdens de wenperiode kunnen u en uw kind kennismaken en vertrouwd raken met de dagelijkse gang van zaken bij Happy Kids. 

Mijn kind kan op een feestdag niet naar het kindercentrum komen. Worden deze dagen meegenomen in de urenberekening en kan ik deze dag ruilen voor een andere dag?

De uren van feestdagen worden inderdaad meegenomen in de urenberekening. Hier zijn een aantal redenen voor:

  • Op feestdagen lopen de belangrijkste kosten in de kinderopvang door. De personeelskosten vormen het grootste deel van onze kosten. Happy Kids is conform de CAO kinderopvang verplicht om de medewerkers een salaris uit te betalen waarin de feestdagen ook uitbetaald worden. Daarnaast kennen onze huurcontracten ook geen aftrek voor feestdagen en hebben we nog meer kosten die niet variabel zijn, zoals onderhoudskosten voor brandmeldcentrales, alarminstallaties, etc. Dit betekent dat, als we de uren van feestdagen uit de berekening halen, de uurtarieven zullen stijgen. Dit heeft tot gevolg voor ouders dat de uurprijs verder boven de door de overheid vastgestelde maximale uurprijs uitkomt waarover ouders kinderopvangtoeslag ontvangen. Omdat ouders per definitie zelf het verschil tussen de werkelijke uurprijs en de fiscaal maximum uurprijs betalen, zijn ouders dan altijd duurder uit.
  • Ook Minister L.F. Asscher heeft zich uitgesproken over het vraagstuk of feestdagen meegerekend zouden moeten worden of niet. In een brief van 25 februari 2013 schrijft hij dat het kabinet geen meerwaarde ziet in het verbieden van deze uren (om dezelfde redenen als hierboven genoemd), maar wel graag wil dat de kinderopvangorganisaties dit helder communiceren naar de ouders, zodat deze dit begrijpen.

Ter compensatie van feestdagen en vakantie hanteert Happy Kids een servicekaart. Met deze servicekaart heeft u recht op 2 dagen (4 dagdelen) extra gratis opvang per contractdag van uw kind. Voor gebruik van de servicekaart geldt dat er plaats moet zijn op een groep en dat wij geen extra pedagogisch medewerkers inzetten. 

"Wat worden er leuke dingen georganiseerd voor de kids! Ik heb alleen maar complimenten. "
Saskia (moeder)
"De leidsters hebben allemaal evenveel zorg en liefde naar de kinderen. Dat voel je al als je binnenkomt."
Janneke (moeder)
"Onze kinderen vinden het een gezellige en leuke plek om naar toe te gaan en willen eigenlijk nooit naar huis"
Germa (moeder)
"Plezier, actief, spelenderwijs, innovatief, leerzaam, gezellig, flexibel. Een paar steekwoorden om deze fijne kinderopvang te omschrijven"
Germa (moeder)
"Fijne kinderopvang en gezellige BSO; hier laat ik m'n 3 kinderen met een gerust hart achter!"
Audrey (moeder en voorzitter oudercommissie)
"Superleuk kinderdagverblijf en BSO met heel lief personeel!!"
Christa (moeder)
"Een heel leuk en gezellig kinderdagverblijf. Ze doen veel met de kinderen"
Bianca (moeder)
"Happy Kids is een super leuk kinderdagverblijf met hele lieve en kundige leidsters."
Renate (moeder)
"Jullie zijn flexibel, het is altijd goed georganiseerd en er worden allemaal leuke activiteiten georganiseerd"
Saskia (moeder)
"Er wordt bij Happy Kids veel met de kids gedaan. En de flexibiliteit is groot. Een absolute aanrader!"
Renate (moeder)
"Happy Kids is een super leuk kinderdagverblijf met hele lieve en kundige leidsters"
Renate (moeder)
"Fantastisch om te zien hoe een kleine, hulpbehoevende baby uitgroeit tot een zelfstandige en zelfverzekerde peuter."
Ton (oud-directeur)
"Door de dagelijkse foto's op Facebook kan ik zien dat mijn dochter het erg leuk heeft bij jullie"
Saskia (moeder)
"Bedankt dat jullie al deze leuke activiteiten met onze kinderen ondernemen"
Henk en Yvonne (ouders)
"Wij vinden plezier belangrijk. Immers: bij plezier staan de hersenen open voor ontwikkeling."
Sandrijn (oud-directrice)
"Wat hebben jullie een leuk Team! Het enthousiasme straalt ervan af"
Henk en Yvonne (ouders)