Home - Over Happy Kids - Dagindeling

Dagindeling

Structuur is voor kleine kinderen van groot belang voor hun ontwikkeling. De dagen bij Happy Kids hebben hierom een vast ritme. De kinderen weten dan wat hen te wachten staat en dat geeft veiligheid. Iedere dag bij kinderdagverblijf Happy Kids is een avontuur. We laten de kinderen van alles zien, horen, proeven, voelen en meemaken zodat ze de wereld om zich heen kunnen ontdekken. We zorgen iedere dag dat uw kind door ons wordt gezien. Dit doen we door het geven van individuele aandacht, echte aandacht tijdens het eten of tijdens het doen van een leuke activiteit. Tijdens de dagelijkse overdracht met u vertellen we hier alles over.

Het programma van de baby’s 

Tussen 7.15 uur en 9.00 uur worden de kinderen gebracht.Het programma voor de baby’s wordt zo goed mogelijk afgestemd op het individuele ritme van de kinderen. Zij volgen zoveel mogelijk het dag- en slaapritme van thuis. Voeding wordt gegeven in overleg met de ouders. Wanneer het weer het toelaat, gaat de groepsleiding met de baby’s lekker naar buiten. Binnen kunnen de kinderen zich vermaken met voldoende en diverse spel- en ontwikkelingsmaterialen.

Bij afname van alleen de ochtend kunnen de baby’s opgehaald worden tussen 12:30 uur en 13:00 uur. Bij hele dagopvang of bij afname van een middag kunnen de baby’s vanaf 17.00 uur weer worden opgehaald. Incidenteel kan hiervan worden afgeweken. 

Het programma van de peuters

De haal- en brengtijden zijn gelijk aan die van de baby’s. 

Rond 9.30 uur wordt in elke groep iets gedronken en fruit gegeten. Het is ook het moment om te kijken wat we allemaal gaan doen, om te zingen, om de beurt of met z’n allen, een verhaaltje te vertellen of samen belevenissen en ervaringen uit te wisselen, al naar gelang de leeftijd en behoeftes van de kinderen in de groep (vaste dagroutine). Vervolgens mogen de kinderen vrij spelen. De peuters kunnen naar eigen wens een activiteit of hoek kiezen en als het weer het even toelaat gaan de kinderen heerlijk buitenspelen. 

Naast vrij spel worden door de pedagogisch medewerkers regelmatig individuele of gezamenlijke spelactiviteiten aangeboden d.m.v. het Vroeg- en Voorschoolse Educatieprogramma "Met Bas op stap". Dit in aansluiting op de behoeften en voorkeuren van de kinderen. Ook gaan de kinderen regelmatig er op uit. Dit is altijd met voldoende begeleiding en na toestemming van de ouders. 

Om ongeveer 11.30 uur wordt een gezamenlijke broodmaaltijd gegeten. Er is brood met hartig of zoet beleg en er zijn melkproducten. Na de maaltijd  gaan de kleinsten slapen en mogen de grotere kinderen rustig verder spelen. Na het slapen nuttigen alle kinderen nog iets te eten en drinken. Evenals ’s ochtends kunnen de kinderen in de middag vrij spelen of kiezen voor speel of knutselactiviteiten van de groepsleiding, waarbij gelet wordt op voldoende variatie over de dag. Ook 's middags wordt er vaak nog even buitengespeeld en soms wordt er een uitstapje gemaakt. De kinderen krijgen om ongeveer 16.30 uur nog iets te drinken en een tussendoortje. Bij warm weer zal aan de kinderen vaker drinken aangeboden worden.

Overgang van babygroep naar de peuter groep

Een kind dat overgaat naar een nieuwe groep, gaat in de weken ervoor al regelmatig op bezoek bij de nieuwe groep. Eerst kort, daarna wordt de duur hiervan steeds verder uitgebouwd. Ouders worden hier tijdig van op de hoogte gebracht.

 

"Onze kinderen vinden het een gezellige en leuke plek om naar toe te gaan en willen eigenlijk nooit naar huis"
Germa (moeder)
"Fijne kinderopvang en gezellige BSO; hier laat ik m'n 3 kinderen met een gerust hart achter!"
Audrey (moeder en voorzitter oudercommissie)
"Wij vinden plezier belangrijk. Immers: bij plezier staan de hersenen open voor ontwikkeling."
Sandrijn (oud-directrice)
"Jullie zijn flexibel, het is altijd goed georganiseerd en er worden allemaal leuke activiteiten georganiseerd"
Saskia (moeder)
"Door de dagelijkse foto's op Facebook kan ik zien dat mijn dochter het erg leuk heeft bij jullie"
Saskia (moeder)
"Bedankt dat jullie al deze leuke activiteiten met onze kinderen ondernemen"
Henk en Yvonne (ouders)
"Happy Kids is een super leuk kinderdagverblijf met hele lieve en kundige leidsters"
Renate (moeder)
"Superleuk kinderdagverblijf en BSO met heel lief personeel!!"
Christa (moeder)
"Plezier, actief, spelenderwijs, innovatief, leerzaam, gezellig, flexibel. Een paar steekwoorden om deze fijne kinderopvang te omschrijven"
Germa (moeder)
"Een heel leuk en gezellig kinderdagverblijf. Ze doen veel met de kinderen"
Bianca (moeder)
"Er wordt bij Happy Kids veel met de kids gedaan. En de flexibiliteit is groot. Een absolute aanrader!"
Renate (moeder)
"Happy Kids is een super leuk kinderdagverblijf met hele lieve en kundige leidsters."
Renate (moeder)
"Wat hebben jullie een leuk Team! Het enthousiasme straalt ervan af"
Henk en Yvonne (ouders)
"Wat worden er leuke dingen georganiseerd voor de kids! Ik heb alleen maar complimenten. "
Saskia (moeder)
"Fantastisch om te zien hoe een kleine, hulpbehoevende baby uitgroeit tot een zelfstandige en zelfverzekerde peuter."
Ton (oud-directeur)
"De leidsters hebben allemaal evenveel zorg en liefde naar de kinderen. Dat voel je al als je binnenkomt."
Janneke (moeder)