Nieuws

Thema zomer
In juli en augustus staat de zomer centraal bij Happy Kids! We maken tropische...
Nieuws over de BSO
UITBREIDING AANTAL KINDPLAATSEN BSO HAPPY KIDS De Happy Kids Club, de buitenschoolse...
Home - Onze Opvang - Peuterklas

Peuterklas

Peuters naar de peuterklas?

Als je groter wordt, wil je graag nieuwe uitdagingen krijgen en ontdekkingen doen, samen met leeftijdgenootjes in een andere omgeving. Voor peuters van 2 jaar en ouder heeft Happy Kids in Woudenberg een speciale peuterklas waarin de peuters spelenderwijs gestimuleerd worden grote-kinderdingen te ondernemen. Een verrijking voor peuters! De peuterklas is Happy Kids’ alternatief voor de peuterspeelzaal. Happy Kids’s peuterklas is namelijk een combinatie van twee soorten opvang; enerzijds peuterspeelzaal en anderzijds kinderopvang. Kinderen krijgen net als bij de peuterspeelzaal spelenderwijs een educatief programma aangeboden, onder andere ter voorbereiding op school en genieten daarbij mede van het verzorgende aspect van de kinderopvang. 

Naar hartenlust spelen en extra uitdaging in de tussenperiode naar de basisschool

In Happy Kids’ peuterklas krijgen de kinderen, net als op een peuterspeelzaal, samen met leeftijdgenootjes op een plezierige wijze de uitdaging die ze nodig hebben om spelenderwijs te ontwikkelen met aandacht voor de sociale, emotionele, cognitieve (o.a. taal) en motorische ontwikkeling.

De peuters zelf vinden de peuterklas geweldig: samen met de grote kinderen doen ze grote-kinderdingen! In de peuterklas wordt, net als bij de peuterspeelzaal, veel aandacht besteed aan peuter-plus en VVE. De dagdelen staan in het teken van ontmoeten, spelen, bewegen, knutselen en zingen, waarbij plezier centraal staat. Het educatieve programma ‘Doe meer met Bas’ stimuleert de brede ontwikkeling van peuters, differentieert naar leeftijd en ontwikkeling en vormt, aan de hand van een maandelijks wisselend thema, de rode draad door de dag in de opvang van de peuters. Bij iedere activiteit zijn er meerdere mogelijkheden om het ‘niveau’ van de peuter te verhogen. Zo kan de pedagogisch medewerker meer uitdaging bieden aan peuters die een snellere ontwikkeling doormaken en extra aandacht besteden aan de peuters die juist een wat minder snelle ontwikkeling laten zien.

Tijdens iedere peuterklas wordt er door de Happy Kids-sportinstructeurs peutergym aangeboden. Een ander voorbeeld van een activiteit in de peuterklas is het benoemen van de namen en kleuren van fruit, om het vervolgens bij de groentewinkel te gaan kopen. Zonder dat hier de nadruk op ligt is de peuterklas van Happy Kids de perfecte voorbereiding op de basisschool.

Met leeftijdgenoten op ontdekkingstocht

Kinderen die bij Happy Kids naar het kinderdagverblijf gaan, gaan automatisch naar de peuterklas. Dit maakt dat er meerdere leeftijdgenoten bij elkaar in de klas zitten. Kinderen stimuleren elkaar om op ontdekking uit te gaan. Kinderen die niet naar het kinderdagverblijf gaan, maar bijvoorbeeld wekelijks spelen bij opa en oma, komen met de peuterklas in aanraking met leeftijdgenoten. Dit maakt dat de combinatie peuterklas en ‘opvang’ door opa en oma een aanrader is.

Opvangmogelijkheden

Uw uk kan in Woudenberg in de ochtend of in de middag naar Happy Kids’s peuterklas komen, 2 tot 5 dagdelen per week, gedurende 40 weken (alleen tijdens schoolweken) of 52 weken per jaar. De peuterklas is alleen mogelijk op onze locatie in Woudenberg. In Scherpenzeel kennen we de peuteropvang bij de Minisoos. Opvang in de Woudenbergse peuterklas is 's ochtend mogelijk op woensdag en vrijdag. In de middag is er op alle dagen plek in de peuterklas.

In de ochtenden spelen we van 9.00 tot 12.15 uur. ‘s Ochtends eerst een grote broer of zus naar de basisschool brengen is voor ouders dus geen probleem! 
In de middagen spelen we van 13.00 tot 16.15 uur. ’s Middags eerst naar school de oudere kinderen ophalen en zelfs het doen van een boodschap kan dus makkelijk!

Kinderen die in de ochtend komen ontdekken, eten vers fruit en rond half 12 gezellig samen een broodje. De kinderen die de peuterklas in de middag bezoeken snoepen rond 15.00 uur van vers fruit of genieten van een zelfgemaakte smoothie.

Het tarief van de peuterklas is gelijk aan het uurtarief van de kinderopvang bij Happy Kids: € 6,77 per uur. Peuteropvang in de peuterklas valt onder de Wet Kinderopvang. Dat houdt in dat u de kosten kunt meerekenen bij het aanvragen van Kinderopvangtoeslag. Via onze rekentool kunt u uitrekenen welke bedrag per maand u, na ontvangst van de kinderopvangtoeslag, nog zelf dient te betalen.

Wat zijn de verschillen tussen peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf?

In de uitvoering van de opvang is er niet zoveel verschil tussen een kinderdagverblijf en een peuterspeelzaal. Beide vormen van ‘opvang’ zijn een ware verrijking voor een peuter. Doordat kinderen echter langer welkom zijn bij Happy Kids vinden er, naast de activiteiten zoals die ook plaatsvinden bij de peuterspeelzaal, onder andere meer verzorgingsactiviteiten plaats, wordt er samen gegeten, is er langer tijd voor uitgebreide ontdekkingstochten buiten en zijn er kinderen die ook een slaapje doen. Zowel in de kinderopvang als op de peuterspeelzaal is er volop aandacht voor de ontwikkeling van het kind.

Verschillen zijn er met betrekking tot de openingstijden en leeftijden van de kinderen. De peuterspeelzaal is open gedurende een beperkt aantal uren, wat lastig kan zijn voor een werkende ouder. Bij het kinderdagverblijf zijn de kinderen al vanaf 7.30 uur welkom en kan de ochtend tot uiterlijk 13.00 uur duren. Kinderen kunnen ook blijven tot 18.00 uur en ziekte en afwezigheid kan kosteloos worden ingehaald.

De kinderen in de kinderopvang zijn welkom vanaf 10 weken na de geboorte. De ukken worden opgevangen in horizontale groepen waarin zij kunnen spelen en ontdekken met kinderen van dezelfde leeftijd. Een overeenkomst tussen kinderopvang bij Happy Kids en de peuterklas is de flexibiliteit van het aantal dagdelen. Ouders kunnen zelf kiezen hoeveel dagdelen per week en wanneer hun kind de peuterklas bezoekt. De reguliere peuterspeelzaal kent vaak een vaste combinatie van 2 ochtenden per week.

Daarnaast is er een verschil met betrekking tot de mogelijkheid om dagen te ruilen en om ziektedagen in te halen. Dit voordeel heeft de reguliere kinderopvang wel maar is bij de Peuterklas niet mogelijk. 

Nieuwsgierig?

Neem contact met ons op, vraag een vrijblijvende prijsopgave aan of maak een afspraak voor een oriënterend bezoek. U bent van harte welkom!

"Fantastisch om te zien hoe een kleine, hulpbehoevende baby uitgroeit tot een zelfstandige en zelfverzekerde peuter."
Ton (oud-directeur)
"Bedankt dat jullie al deze leuke activiteiten met onze kinderen ondernemen"
Henk en Yvonne (ouders)
"Wat hebben jullie een leuk Team! Het enthousiasme straalt ervan af"
Henk en Yvonne (ouders)
"Fijne kinderopvang en gezellige BSO; hier laat ik m'n 3 kinderen met een gerust hart achter!"
Audrey (moeder en voorzitter oudercommissie)
"Onze kinderen vinden het een gezellige en leuke plek om naar toe te gaan en willen eigenlijk nooit naar huis"
Germa (moeder)
"Plezier, actief, spelenderwijs, innovatief, leerzaam, gezellig, flexibel. Een paar steekwoorden om deze fijne kinderopvang te omschrijven"
Germa (moeder)
"Wat worden er leuke dingen georganiseerd voor de kids! Ik heb alleen maar complimenten. "
Saskia (moeder)
"Happy Kids is een super leuk kinderdagverblijf met hele lieve en kundige leidsters"
Renate (moeder)
"Jullie zijn flexibel, het is altijd goed georganiseerd en er worden allemaal leuke activiteiten georganiseerd"
Saskia (moeder)
"De leidsters hebben allemaal evenveel zorg en liefde naar de kinderen. Dat voel je al als je binnenkomt."
Janneke (moeder)
"Superleuk kinderdagverblijf en BSO met heel lief personeel!!"
Christa (moeder)
"Wij vinden plezier belangrijk. Immers: bij plezier staan de hersenen open voor ontwikkeling."
Sandrijn (oud-directrice)
"Door de dagelijkse foto's op Facebook kan ik zien dat mijn dochter het erg leuk heeft bij jullie"
Saskia (moeder)
"Een heel leuk en gezellig kinderdagverblijf. Ze doen veel met de kinderen"
Bianca (moeder)
"Er wordt bij Happy Kids veel met de kids gedaan. En de flexibiliteit is groot. Een absolute aanrader!"
Renate (moeder)
"Happy Kids is een super leuk kinderdagverblijf met hele lieve en kundige leidsters."
Renate (moeder)